Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Škola > Život ve škole > Environmentální výchova ve školním roce 2022/2023

Environmentální výchova ve školním roce 2022/2023



Naše žáky a žákyně Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana v České Třebové vzděláváme nejen po odborné stránce, ale také po stránce environmentální. A proto je v rámci tohoto školního roku čekaly hned tři akce, které se zabývaly touto tematikou.

Na začátku školního roku se první a druhé ročníky maturitních i učebních oborů zúčastnily filmové projekce Planeta Země 3000 s názvem „Magický Senegal“. Měli jsme možnost nahlédnout do mnoha koutů této země a zjistit o ní řadu zajímavých informací.

Ke konci prvního pololetí se na naší škole konaly semináře od firmy EKO-KOM, a.s., kde byl prvním ročníkům maturitních oborů představen program Tonda Obal na cestách, který je zaměřen na třídění odpadu a jeho likvidaci.

V květnu tohoto školního roku se naše škola podílela na spolupráci při organizování akce Den Země v České Třebové, kterou zaštiťuje Odbor životního prostředí Městského úřadu Česká Třebová. Při této příležitosti se třídy D1 a E1 zúčastnily exkurze na blízkou skládku a kompostárnu v obci Třebovice a třídy 1M, 1N, 2F1, I11 a I12 navštívily odbornou přednášku ekologa Jiřího Malíka na téma „Voda“, která se konala v Malé scéně.

Zároveň v rámci této akce bylo stanoviště naší školy součástí stezky plné úkolů, která byla pro děti z mateřských a základních škol připravena v parku Javorka. Větší děti u nás vyhledávaly názvy stromů v textu, menší děti si musely poradit s dřevěnými skládačkami.

Pořádané aktivity se vydařily a v mnohém nás obohatily...