Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Student > Výhody pro žáky a studenty > Cisco Networking Academy

Cisco Networking Academy



Cisco Networking Academy (NetAcad) je celosvětové inovativní modelové partnerství mezi privátní a státní sférou. Jde o společnost Cisco, vzdělávací instituce, instituce státní správy a podnikatelskou sféru. Cílem programu je přispět k profesní přípravě specialistů pro potřeby budování informační společnosti. Hlavními tématy kurzů programu NetAcad jsou počítačové sítě – kurzy CCNA, CCNP, CCIE (s důrazem na využití aktivních prvků firmy Cisco) a správa SW a HW – kurzy IT Essentials. Tuto páteřní nabídku doplňují další kurzy specializované zejména na bezpečnost sítí, internet věcí, programování, operační systémy, komunikaci a další. Další informace o programu NetAcad včetně popisu aktuálních kurzů jsou k dispozici na www.netacad.cz (v češtině) a www.netacad.com (v anglickém jazyce).

Žáci a studenti zapojení do programu mají k dispozici vysoce odborné studijní materiály tvořené s podporou firmy Cisco. Praktická cvičení vykonávají taktéž na hardwaru firmy Cisco, která je celosvětovým lídrem v těchto technologiích. Úspěšní absolventi každého kurzu získají celosvětově platné certifikáty, osvědčující nabyté znalosti a dovednosti. Celé studium je možno završit v případě zájmu i průmyslovou certifikací v příslušné oblasti.

Program NetAcad je podporován i dalšími doprovodnými aktivitami:

  • výroční konference, kde se setkávají manažeři programu s lektory, vyměňují si své zkušenosti a podílejí se na vývoji programu
  • soutěže pro studenty, kde si studenti mohou nejen ověřit své znalosti a dovednosti, ale mohou také získat hodnotné ceny – ti nejúspěšnější se mohou zúčastnit až celosvětového kola soutěží – čímž se také mohou zviditelnit směrem k vysokým školám
  • sociální, komunitní a soutěžní weby pro studenty i lektory – NetAcad Games (www.netacad-games.cz), Cisco Networking Academy NetRiders Site (www.academynetriders.com) a další

NetAcad na naší škole

Činnost naší akademie byla oficiálně zahájena ve školním roce 2001/2002. Před zahájením činnosti byli vyškoleni první lektoři programu a ještě v tomto školním roce prošli prvním kurzem vybraní studenti střední i vyšší školy a několik zájemců z řad veřejnosti. V současné době jsou některé kurzy integrovány do výuky oborů Informační technologie a Elektrotechnika a žáci střední školy mohou absolvovat až 4 kurzy základní úrovně CCNA, hardwarový kurz IT Essentials, a také několik dalších kurzů z oblasti IT (Linux, základy programování, internet věcí, atd.)

Úspěchy školy a studentů

Nejlepší akademie roku v ČR
Již od počátku díky nasazení instruktorů i studentů bylo vidět že celý projekt nese své ovoce, a tak již ve školním roce 2001/2002 byla naše akademie vedením programu v České republice oceněna jako „Nejlepší akademie roku 2001/2002“ v České republice.
Podobně byla v návaznosti k zodpovědnému přístupu našich lektorů k programu naše akademie vedením programu oceněna i v roce 2017 jako "Top Academy 2017".

NetAcad Games

Již od počátku se pravidelně účastníme i soutěží, které prověří kvalitu studentů akademie ve srovnání s dalšími podobně smýšlejícími studenty v celé České republice případně i širšího světa, a i na tomto poli se nám poměrně daří. Z největších úspěchů alespoň jejich stručný přehled:

  • 2008 - 3. místo v celostátním kole kategorie HS3 (3 členné týmy - složení týmu Tomáš Ťápl, Matin Schön, Petr Čáslavka)
  • 2012 - 3. místo v celostátním kole kategorie IND (individuální soutěž - Martin Moučka)
  • 2012 - 35. místo v evropském kole soutěže NetRiders (individuální soutěž - Martin Moučka)
  • 2014 - 3. místo v celostátním kole kategorie HS3 (3 členné týmy - složení týmu Daniel Bezděk, Daniel Jílek, Daniel Hájek)
  • 2016 - 1. místo v celostátním kole kategorie HS3 (3 členné týmy - složení týmu Vojtěch Richter, Jan Brokeš, Patrik Sršeň)
  • 2016 - 7. místo v evropském kole soutěže NetRiders (individuální soutěž - Vojtěch Richter)
  • 2016 - 12. místo v kontinentálním kole (Evropa + Rusko) soutěže Netriders (individuální soutěž - Vojtěch Richter - dvě místa jej dělili od postupu do celosvětového kola)
  • 2018 - 3. místo v celostátním kole kategorie HS3 (3 členné týmy - složení týmu Jan Ondráček, Martin Moravec, Roman Křenek)

Do studia akademie se můžete zapojit v rámci studia předmětů, do kterých je náplň některých kurzů akademie implementována. Pokud máte zájem zapojit se i do jiných kurzů, případně studujete obor, který nemá tyto kurzy do výuky implementovány, a chcete využít této jedinečné možnosti k dalšímu prohloubení a rozšíření svých znalosti, kontaktujte správce programu Ing. Zdeňka Žabu (zdenek.zaba(zavinac)vda.cz) a nějaké řešení společně vymyslíme.

Logo - CISCO